Tisdag, eller?

Har gått runt och tänkt hela dagen att det är tisdag imorron?! Knas.
Imorgon bitti har jag prov i kallkök och sedan resten av tiden service som vanligt.
Imorgon kommer det vara sista gången i kallköket! Har dock valt kök som inriktning
till hösten så helt slut är det ju inte.

Ja men iallafall, åter till provet imorgon. Kunde ju vara bra att repetera lite och dessutom
lär ni er något på köpet så tänkte berätta lite, det är ganska basic så kanske inte är något nytt för
er direkt, men ändå. Friska upp minnet för er som redan kan helt enkelt.
Tänkte bara nämna lite av det, kanske kan bli en vana att lägga upp lite tips m.m då och då,
med start idag. Vi får se.

"Sandra's lilla matskola" 
(okej, där kände jag mig genast 40 år äldre. shit)
Dagens topic får bli;   
Glass m.m

Glass: Körs alltid i glassmaskin. Innehåller både grädde och mjölk, ägg.
 
Sorbet: Inga mejeriprodukter, bara frukt/bär + sockerlag. Inga ägg. Körs i glassmaskin.
 
Granité: Sorbet utan glassmaskin (grov i konsistensen, äts mellan för-varmrätt
för att rensa smaklökarna)
 
Parfait: Utan glassmaskin. Vispad grädde, ingen mjölk. Fetaste varianten - men enklast att göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0